Lees meer over de Ford Explorer

28/02/2020

De speciaal voor Europa ontwikkelde geëlektrificeerde versie van Amerika’s bestverkochte SUV maakt niet alleen indruk met zijn krachtige en efficiënte aandrijflijn, maar ook met zijn riante standaarduitrusting. De prijslijst bevat één ‘fully-loaded’ ST-Line; de enige keuze die nog gemaakt moet worden is de kleur. Alle mogelijk denkbare comfortopties en assistentiesystemen zijn namelijk standaard. 

  • Elektromotor en 3.0 EcoBoost V6 benzinemotor met systeemvermogen van 336 kW (457 pk), 825 Nm koppel en 48* kilometer elektrische range
  • Zeer ruime 7-zits SUV met 10-traps automaat, 7 rijmodi en intelligente vierwielaandrijving
  • Sportieve en fully loaded ST-Line met onder andere B&O audiosysteem, geventileerde multicontour-massagestoelen en in twee delen te openen panoramadak
  • Boordevol assistentiesystemen waaronder Reverse Brake Assist, Adaptive Cruise Control met Stop & Go, Speed Sign Recognition en Lane-Centring


Zeer krachtig en efficiënt
De nieuwe Ford Explorer Plug-In Hybrid combineert een 267 kW (363 pk) sterke 3.0-liter V6 EcoBoost benzinemotor met een 75 kW (102 pk) sterke elektromotor die samen een systeemvermogen van 336 kW (457 pk) en een duizelingwekkend maximumkoppel van 825 Nm produceren. De Explorer Plug-In Hybrid kan tot 48 kilometer* volledig elektrisch rijden en een aanhanger met een geremd gewicht van 2.500 kg trekken.

Met de vier rijmodi – EV Auto, EV Now, EV Later en EV Charge – is de elektrische aandrijving van de Explorer Plug-In Hybrid onder alle omstandigheden optimaal te benutten. De Explorer Plug-In Hybrid verbruikt gemiddeld 2.9 l/100* km en heeft een bijzonder lage CO2-uitstoot van 66* g/km.

De intelligente vierwielaandrijving zorgt samen met de tientrapsautomaat en zeven verschillende rijmodi altijd voor optimale prestaties: of het nu gaat om emissievrij rijden in de stad of off-road rijden.

Contacteer ons voor meer infoBoek een Explorer proefrit


Fully loaded ST-Line
De Explorer-prijslijst is uitgebreid en toch zeer overzichtelijk. Alle mogelijk denkbare features die normaliter in dit segment als optie moeten worden bijbesteld zijn namelijk standaard aanwezig op de sportieve en fully loaded ST-Line. Hij is onder meer voorzien van 10-weg elektrisch verstel-, verwarm- en ventileerbare voorstoelen met multicontour-massagefunctie, een verwarmbare tweede zitrij en een elektrische inklapbare ‘Power Raise’ derde zitrij. Een 1.000 Watt sterk B&O audiosysteem, een in twee delen te openen panoramadak, lederen bekleding, Full LED-verlichting en een handsfree elektrisch bedienbare achterklep zijn eveneens standaard. Geavanceerd en praktisch zijn de 360o-camera’s die automatisch worden gewassen wanneer ze vuil zijn.

Het bijzonder ruime, comfortabele en tegelijk praktische 7-zits interieur mét grote bagageruimte (tot 2.274 liter) is verder uitgerust met geavanceerde voorzieningen zoals Active Noise Control, het SYNC 3 infotainmentsysteem met uitgebreide connectiviteit en stembediening, een 12.3-inch digitaal instrumentencluster en een verticaal geplaatst 10.1-inch Portrait Touch&Swipe screen. FordPass Connect maakt de Explorer Plug-In Hybrid tot een mobiele wifi-hotspot voor tot wel tien mobiele apparaten. Live Traffic-updates helpen de bestuurder files te vermijden, terwijl passagiers onderweg muziek of video’s kunnen streamen. Met de FordPass smartphone-app kunnen onder meer de locatie en status van de Explorer worden ingezien en is hij op afstand te ontgrendelen, vergrendelen én te starten.

Ook op het gebied van bestuurdersassistentie biedt de Explorer Plug-in Hybrid het summum van dit moment. Enkele voorbeelden zijn Reverse Brake Assist, Active Park Assist, BLIS, Cross Traffic Alert en Active Braking. Met de eveneens standaard aanwezige Adaptive Cruise Control met Stop & Go, Speed Sign Recognition en Lane-Centring houdt de Explorer Plug-In Hybrid genoeg afstand tot zijn voorligger en blijft hij in het midden van elke rijstrook. Speed Sign Recognition herkent de snelheidsborden langs en boven de weg en past indien gewenst de snelheid van de Explorer daarop automatisch aan. Het Lane-Keeping System en Evasive Steering Assist helpen een aanrijding te voorkomen of de gevolgen ervan te beperken. Post-Impact Braking treedt in werking na de eerste impact van een ongeluk om een tweede impact te voorkomen of de gevolgen te beperken.

Sportieve looks
Het indrukwekkende vermogen van de Explorer past perfect bij het karakter van de ST-Line.

Van buiten onderscheidt hij zich dan ook met een sportieve bodykit, zwarte afwerkingsdetails, 20-inch lichtmetalen velgen en het extra donkere Privacy Glass vanaf de B-stijl. Van binnen is de sportieve inborst van de plug-in hybride te herkennen aan onder meer de sportieve voorstoelen, de rode stiksels, de ST-Line sierpanelen en ST-Line dorpellijsten.

Bekijk al onze promoties

Nieuws

Promoties

  • Promotie eindigt op: 31/03/2024

    OPERATIONELE LEASING | FORD TRANSIT

    Transit Trend - in Operationele Leasing

    Transit Trend - in Operationele Leasing
  • Promotie eindigt op: 31/03/2024

    FINANCIËLE RENTING | FORD TRANSIT

    Transit Trend - in Financiële Renting

    Transit Trend - in Financiële Renting
  • Promotie eindigt op: 31/03/2024

    PROMOTIONELE PRIJS | FORD TRANSIT COURIER

    New Transit Courier Trend €17.170 excl. btw

    New Transit Courier Trend €17.170 excl. btw
  • Promotie eindigt op: 31/03/2024

    OPERATIONELE LEASING | FORD TRANSIT COURIER

    New Transit Courier Trend - in Operationele Leasing

    New Transit Courier Trend - in Operationele Leasing
  • Promotie eindigt op: 31/03/2024

    FINANCIËLE RENTING | FORD TRANSIT COURIER

    New Transit Courier Trend - in Financiële Renting

    New Transit Courier Trend - in Financiële Renting
  • Promotie eindigt op: 31/03/2024

    PROMOTIONELE PRIJS | FORD TOURNEO COURIER

    New Tourneo Courier Titanium vanaf €24.679

    New Tourneo Courier Titanium vanaf €24.679
  • Promotie eindigt op: 31/03/2024

    OPERATIONELE LEASING | FORD MUSTANG MACH-E

    Mustang Mach-E Base RWD - in Operationele Leasing

    Mustang Mach-E Base RWD - in Operationele Leasing
  • Promotie eindigt op: 31/03/2024

    FINANCIËLE RENTING | FORD MUSTANG MACH-E

    Mustang Mach-E Base RWD - in Financiële Renting

    Mustang Mach-E Base RWD - in Financiële Renting
  • Bekijk de laatste promoties
Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws